Oppskrifter fra Dyrket.no

Under finnes noen av favorittoppskriftene til oss i Dyrket.no! Du kan legge alle varene du trenger til oppskriftene enkelt i handlekurven med ett klikk, og du står selvfølgelig fritt til å fjerne varer du ikke ønsker, dersom det er noe du ikke liker eller har fra før. Gå inn på hver enkelt oppskrift for å lese mer om ingrediensene og fremgangsmåten.

Galette er en rustikk fransk pai, der du kan kjevle paideigen rett på bakepapiret og brette den rundt fyllet. Utrolig enkelt og kan varieres i det uendelige. En av de beste variantene vi vet om er med solmodne, økologiske ferskner i sesong.

Porsjoner:
1.00 kg
3770
250.00 g
4581
10.00 stk
7360
500.00 g
3575
250.00 g
4581
150.00 g
5788
800.00 g
3038
37.7
45.81
73.6
35.75
45.81
57.88
30.38

Passer til en liten langpanne eller ildfast form.

Rens gresskar, paprika og løk og skjær dem i biter (på ca. 1x1 cm). Sett av halvparten av løken til tomatsausen. Stek grønnsakene i litt olje under lokk på middels varme til de nesten er møre.

Porsjoner:
700.00 g
4947
1 stk
1264
1 stk
544
1 pose
2830
200.00 g
4147
400.00 g
2464
1 stk
2687
300.00 g
(revet)
10571
150.00 g
(revet)
8644
1.00 l
1906
1 stk
2241
49.47
12.64
5.44
28.3
41.47
24.64
26.87
105.71
86.44
19.06
22.41

Forsommer er rabarbratid. Denne paien er befriende rask og enkel å lage, og smaker rett og slett himmelsk! Perfekt som dessert etter på lune sommerkvelder. Servér den med god vaniljeis med og pynt med spiselige blomster.

Porsjoner:
500.00 g
4633
250.00 g
4581
800.00 g
3038
1500.00 g
6000
250.00 g
6953
46.33
45.81
30.38
60
69.53

Hva med et vegetarisk innslag på lunsjbordet? Denne røren inneholder både rødbete, nøtter, fetaost og mynte. Sett den fram som dip eller pålegg til ferskt brød. Eller lag fingermat av rødbeterøre, lomper og asparges – nydelig!

Porsjoner:
400.00 g
1152
1 stk
4983
250.00 g
(Evt. cashew, hassel eller pinjekjernee)
6953
1 stk
(kun saften)
799
1.00 potte
2430
1 bunt
(lettkokt, delt på langs)
8566
11.52
49.83
69.53
7.99
24.3
36.36
85.66

Vår er aspargestid! Denne risottoen er nydelig i seg selv eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Asparges er delikat i smaken og bør ikke varmebehandles for lenge eller overdøves av sterke smaker.

Porsjoner:
500.00 g
4340
1 pose
(0,5 løk pr. posjon)
1350
1 stk
(1 fedd)
865
250.00 g
8566
1 stk
799
500.00 g
3000
43.4
13.5
8.65
85.66
7.99
30
86.44

Imponér på Nasjonaldagen med denne deilige ”ostekaken” på glass. Økologisk Nyr fra Grøndalen gård sørger for fylde og friskhet, blåbærsirup gir intens fruktig blåbærsmak og knuste kjeks gir spennende knas. Men best av alt – du kan lage desserten mens gjestene venter.

Porsjoner:
0.30 l
3214
200.00 g
4340
1 stk
(kun frøene)
6860
12.00 stk
4620
350.00 g
11600
150.00 g
4468
32.14
43.4
68.6
46.2
116
44.68

Surret lammelår er skikkelig festmat og denne oppskriften er for dem som ønsker å variere fra klassikeren med rotgrønnsaker og poteter. Godt krydret lammelår serveres med en smaksrik salat av emmerperler, aprikos og rødløk. Legg til kjølende tzatziki og gyldne pitabrød og la gjestene bestemme selv hvordan de vil spise; fornøyde blir de uansett! 

Porsjoner:
1.60 kg
(Et surret lammelår på 1,5-1,8 kg er nok til ca 8 personer.)
48640
0.50 kg
(1 pk til 8 personer)
3190
200.00 g
(1 pk til 8 personer)
2480
150.00 g
(1 pk til 8 personer)
3795
150.00 g
540
50.00 g
865
50.00 g
(1 pk til 8 personer)
3920
350.00 g
(1 glass til 8 personer)
3900
300.00 g
(1 stk til 8 personer)
1722
1.00 potte
2430
1.00 potte
2430
180.00 g
2200
486.4
31.9
24.8
37.95
5.4
8.65
39.2
39
17.22
24.3
24.3
22

Helstekt lammelår er en rett som samler hele familen igjen og igjen. Vår lammestek serveres med fløtegratinerte poteter og en enkel salat i friske farger!

Porsjoner:
4000.00 g
(Et lammelår på 3-3,5 kg er nok til ca 8 personer.)
76800
1.00 potte
2430
500.00 g
1008
0.30 l
3214
200.00 g
544
50.00 g
865
1.00 kg
3078
500.00 g
3075
300.00 g
10571
250.00 g
1349
50.00 g
2741
250.00 g
1669
768
24.3
10.08
32.14
5.44
8.65
30.78
30.75
105.71
13.49
27.41
16.69

Posjerte andeegg er smakfull og delikat mat. Her serveres eggene med gyldne nypoteter og brødkrutonger, samt et sprøtt blad svartkål. Denne retten er en hjertelig og velsmakende helgefrokost eller en annerledes lunsj neste gang du har gjester på besøk! 

Porsjoner:
6.00 egg
5220
500.00 g
1670
400.00 g
4500
200.00 g
4147
1.00 potte
2430
52.2
16.7
45
41.47
24.3

Kuba er spicy og smaksrike pølser fra Metervare. Disse passer perfekt når du vil grille noe enkelt, men veldig godt! Pølsene nytes i økologiske pølsebrød med kjølende coleslaw og grillet mais. En sommerklassiker!

Porsjoner:
340.00 g
7660
600.00 g
5500
1000.00 g
(1/2 kål per 4 porsjoner)
4000
200.00 g
936
300.00 g
(1/2 bunt per 4 porsjoner)
2900
350.00 g
3478
300.00 ml
5040
225.00 ml
5350
1000.00 g
4000
120.00 g
(1/2 sitron per 4 porsjoner)
799
76.6
55
40
9.36
29
34.78
50.4
53.5
40
7.99

En lett og annerledes lunsj eller forrett med sommerens ferske makrellfilet!

Porsjoner:
500.00 g
11192
400.00 g
1152
250.00 g
2503
100.00 g
1038
50.00 g
2741
375.00 ml
3297
111.92
11.52
25.03
10.38
27.41
32.97

Lite skriker sommer som nygrillet makrell og årets nypoteter. I denne oppskriften får du sommerens favoritter fra sjø og land på samme tallerken!

Porsjoner:
500.00 g
7992
500.00 g
1670
200.00 g
4340
250.00 g
3858
150.00 g
(1/2 bunt per 4 porsjoner)
1600
1.00 potte
2430
1.00 potte
2430
120.00 g
(1/2 sitron per person)
799
100.00 g
2496
79.92
16.7
43.4
38.58
16
24.3
24.3
7.99
24.96

Saftige, økologiske kyllingvinger fra Homlagarden med crispy skinn serveres med en syrlig, spicy mangosalsa og sprøstekte landbrødskiver!

Porsjoner:
225.00 g
3341
1 stk
5165
350.00 g
(1 hel per 4 porsj.)
2456
350.00 g
(1 hel per 4 porsj.)
2450
250.00 g
3444
150.00 g
540
50.00 g
729
1 stk
(1 fedd per porsj.)
865
1 stk
(kun saften)
865
33.41
51.65
24.56
24.5
34.44
5.4
7.29
8.65
8.65

En enkel fiskesuppe med langefilet og asiatiske smaker. Hemmeligheten er at den inneholder skikkelig fiskekraft fra Brødrene Berggren i Sandefjord. Denne suppen kan settes direkte på bordet i en hektisk hverdag eller den kan danderes i fine skåler til fest. Ditt valg!

Porsjoner:
500.00 g
7905
1000.00 g
6320
0.30 l
3214
1.00 kg
3078
270.00 g
2830
250.00 g
1350
100.00 g
1038
1 beger
1000
1 stk
(saft og skall)
963
1.00 potte
2430
1 stk
5165
79.05
63.2
32.14
30.78
28.3
13.5
10.38
10
9.63
24.3
51.65

En sunn og smakfull vri på pasta bolognese! 

Porsjoner:
1 stk
2620
200.00 g
(1 stor per 4 porsj.)
544
1.00 kg
(1 stor per 2 porsj.)
3078
250.00 g
3933
1 stk
(et halvt fedd per porsj.)
865
400.00 g
4320
680.00 ml
2687
1.00 potte
2430
26.2
5.44
30.78
39.33
8.65
43.2
26.87
24.3

Sider