Innhold produsert av Simen Vatne
Foto: Stian Broch
Produkter fra Dyrket:
Siktet landhvete
Smør
Fersk gjær
Helmelk
Salt
Egg
Fløte
Bringebær
Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin. Deigen skal være klissete
Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar 30-40 minutter.
Del deigen i 18 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.
Pensle med egg og stek på 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Pisk fløte og sukker til en luftig krem. Del bollene i to og fyll dem med nyrørt bringebærsyltetøy, krem og ferske bringebær. Dryss over litt melis før servering.
Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Rør til alt gjær er oppløst.
Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin. Deigen skal være klissete
Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar 30-40 minutter.
Del deigen i 18 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.
Pensle med egg og stek på 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Pisk fløte og sukker til en luftig krem. Del bollene i to og fyll dem med nyrørt bringebærsyltetøy, krem og ferske bringebær. Dryss over litt melis før servering.
Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Rør til alt gjær er oppløst.
Produkter fra Dyrket:
Siktet landhvete
Smør
Fersk gjær
Helmelk
Salt
Egg
Fløte
Bringebær