Fastelavnsboller med nyrørte bringebær

fastelavensbollermednyrortebringebaer

Innhold produsert av Simen Vatne

Foto: Stian Broch

kr 0

Produkter fra Dyrket:

Produkter utenfor vårt sortiment

Siktet landhvete

Smør

Fersk gjær

Helmelk

Salt

Egg

Fløte

Bringebær

Ingredienser

Fra spiskammeret

Slik gjør du

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin. Deigen skal være klissete

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar 30-40 minutter.

Del deigen i 18 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

Pensle med egg og stek på 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Pisk fløte og sukker til en luftig krem. Del bollene i to og fyll dem med nyrørt bringebærsyltetøy, krem og ferske bringebær. Dryss over litt melis før servering.

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Rør til alt gjær er oppløst.