Jeg vokste opp i Stamsund i Lofoten med en mor som var arbeidsleder på den lokale filetfabrikken. Hver gang jeg hadde fri fra skolen jobbet jeg på fabrikken og hjemme ble jeg servert fisk og fiskeretter seks dager i uken. Den gang var kanskje ikke fisk så moro, men etter hvert vokste nysgjerrigheten og jeg innså hvor spennende og fantastisk godt det kunne være. Jeg lærte tidlig når de ulike artene var i sesong og at mens noen ble perfekte etter et par minutter i pannen trengte andre en to-dagers salting for å i det hele tatt være spisbare.
Da jeg ble eldre og flyttet til Oslo innså jeg at oppveksten i Stamsund med en mor som hadde tilgang på fersk fisk hadde gjort meg bortskjemt på kvalitet. Savnet etter barndommen ble starten på Vaag – et lite fiskeri med ønske om å gi folk tilgang på det samme som jeg hadde.
VAAG samarbeider med lokale fiskere i Lofoten og Vesterålen. Vi kjøper miljøsertifiserte råvarer som er fanget utelukkende ved bruk av krok og små snurrevadbåter. Fiskerne er kjent i området, de vet hvor den beste fisken står og hvordan den skal behandles.
Vi holder til på verdens fineste sted med Norges best bevarte fiskevær. Henningsvær er en perfekt blanding av ferske råvarer, gode restauranter, bra folk og fantastiske naturopplevelser. Det krystallklare og kalde havet gir oss tilgang på sjømat av en kvalitet som er få andre forunt.