Rosnes Gårdsdrift

Sande i Vestfold
Rosnes Gårdsdrift

Rosnes Gårdsdrift AS produserer økologiske grønnsaker på friland. Gården ble Debio-godkjent i 1987 og følger ydmykt med hvert år på grønnsakenes reise fra et lite frø, til en deilig og sunn grønnsak.

Fra frø til ferdig grønnsak tilsettes ikke noe annet enn naturgjødsel og vann.

Vi jobber på lag med naturen, og er godt kjent med biologien til planten og området den vokser.

Erik Rosnes driver stort med både økologiske grønnsaker og krydderplanter (se produsentprofil Rosnes Urteproduksjon). Han har 10 års erfaring med produksjon av krydder, og et helt liv med erfaring av grønnsaksproduksjon. Faren hans drev med produksjon av grønnsaker og han drev selv konvensjonelt frem til 1987. Produksjon av økologiske grønnsaker og krydder var upløyd mark når han startet og har gjort mye av jobben selv med å finne informasjon osv. Han dro blant annet til Danmark for å få tilgang på riktig kompetanse.

Naboen Hans Kristian Teien som har mjølkekyr, ungdyr og korn deler Erik Rosnes sin interesse for jord, kretsløp og økologisk landbruk. Dette har resultert i et tett samarbeid. Både ved å ta vare på jorda gjennom vekstskifte, men også i form av at Rosnes henter (økologisk) husdyrgjødsel hos Teien. Dette er i form av talle som legges opp i kompost og brukes på jorda. I bytte får Teien kasserte grønnsaker som er bra fôr for dyrene hans.

Rosnes Gårdsdrift og Vestre Teien Gård samarbeider blant annet om jorda. I et intervju med Agropub uttalte de: Vi er begge avhengig av livet i jorda og god jordkultur. Derfor bytter vi på å drive rundt 100 mål jord hvert år. Det gjør at begge får et godt vekstskifte, bedre næringstilgang og kontroll på ugraset. Teien satser på kortvarig eng (to-tre år), og pløyer som regel om høsten på flate områder. Høstpløying høres ikke så bra ut, men områdene som pløyes er helt flate slik at avrenninga ikke er stor, mener Teien. Han dyrker gras, korn, åkerbønner og luserne. Jorda på de to gårdene består av leirholdig silt. Ei jord som har godt av gjenlegg med gras, luserne med mer, pluss at det er avgjørende for jordlivet med gjødsel fra husdyr. Jorda har godt av kombinasjonen med husdyrhold og planteproduksjon.

Rosnes Gårdsdrift pakker grønnsaker hele året, når den norske sesongen er over og lagrene er tomme importerer de økologiske utenlandske varer av topp kvalitet. De kvalitetssikrer varene og pakker sensitive varer som grønnkål og svartkål i forbrukerpakninger slik at de holder seg bra.

Vi i Dyrket.no vet at mange er opptatt av om maten er produsert i Norge og vi har derfor laget et eget merke for dette (da produsenter som Rosnes også importerer i visse tider gjennom året). Se etter merket for 'Produsert i Norge' på de enkelte produktene eller bruk filteret "Produsert i Norge" hvis du kun ønsker å se varene som er produsert i Norge.

Våre produkter finner du i disse kategoriene
Frukt og grønnsaker
FRUKT OG GRØNNSAKER
Grønnsaker
Økologisk
Grønnkål
35,00
1 pose (200 g)
175,00 kr/kg
Økologisk
Poteter pose
Produsert i Norge
64,00
1 pose (1500 g)
42,67 kr/kg
Økologisk
Poteter
Produsert i Norge
43,00
1 kg (1000 g)
43,00 kr/kg
Økologisk
Gulrot beger
36,00
1 beger (750 g)
48,00 kr/kg
Økologisk
Gulrot
47,00
1 kg (1000 g)
47,00 kr/kg
Økologisk
Kålrot
Produsert i Norge
28,00
1 stk (700 g)
40,00 kr/kg
Økologisk
Polkabete
Produsert i Norge
25,00
1 pose (500 g)
50,00 kr/kg
Økologisk
Gulbete
Produsert i Norge
25,00
1 pose (500 g)
50,00 kr/kg
Økologisk
Rødbete
Produsert i Norge
23,00
1 pose (500 g)
46,00 kr/kg