Vigdis Rosenkilde

Vigdis Rosenkilde

I 2010 bestemte Vigdis seg for å skape drømmejobben. Den skulle inneholde gode råvarer, utvikling av produkter, reising, formidling, eventyr i Amazonas-jungelen også ville hun lære noe nytt. Da hun ved en tilfeldighet kom over faget sjokolade, og skjønte hvor omfattende det egentlig er, så smeltet hun helt..

Hun startet som konfektmaker. En konfektmaker lager (som regel) ikke selve sjokoladen selv, men blander ferdig laget sjokolade med andre råvarer. Vigdis koste seg med å reise land og strand rundt i Norge på jakt etter gode smaker. Hun lagde sjokoadetrøfler med alt fra granskuddsirup, blåmuggost og bringebær fra Sogndal. I 2013 vant hun Coop-prisen til «Det Norske Måltid» for Innovasjon, potensial og lokal forankring. Men, hun hadde et brennende ønske om å lage sin egen sjokolade og å lære om alt som påvirker smaken på kakaobønnene. 

I 2015 besøkte hun for første gang kakaoplantasjer, i Brasil. Hun bodde på en sjarmerende liten gård i eventyrlig vakre omgivelser rett ved en elv. Det var høstsesong for kakao og Vigdis var ivrig med på alle oppgavene. Høsting, fermentering og tørking av kakaobønner. Plantasjen lå ved en sandstrand. Der tok Vigdis morgenbad mens soloppgangen farget disen mellom trærne i en magisk gylden farge. Lydene fra jungelen, luktene, fargene og energien vekket sansene hennes og hun følte seg særdeles lykkelig og tilstede. Og hun tenkte at dette vil jeg gjerne oppleve mer av.  Så hun dro hjem til Oslo og solgte leiligheten sin for å finansiere utviklingen av sin nye bedrift.  Siden den første reisen i Brasil har hun tilbrakt over 1,5 år i Latin-Amerika og besøkte mer enn 50 kakaoplantasjer. Hun har vært i Peru, Brasil, Honduras, Ecuador og Nicaragua. I Peru fant hun den beste kakaoen, etter sin mening, og de flinkeste partnerne. Nå tilbringer hun ca 3 måneder i året i Peru hvor hun er delaktig i alle ledd som påvirker smaken på sjokoladen sin, fra kakaoplantasjer til sjokoladefabrikken. Rosenkilde kjøper all kakaoen direkte av bønder. Da får bonden en rettferdig pris, Rosenkilde får tak i fantastiske råvarer og du får den beste sjokoladen. Hun har også valgt å lage sjokoladen sin i et kakaoproduserende land, Peru, for å bidra i større økonomisk grad i landet hvor råvaren kommer fra.

Vigdis Rosenkilde er sertifisert kakao- og sjokoladesmaker og vant nylig hele 5 gull, 3 sølv og 2 bronse i International Chocolate Awards European Bean to Bar. Produktene hennes selges i ca 150 utsalgssteder, og hun leverer sjokolade til Det kongelige slott. I løpet av det siste året har hun fått mye god presse-omtale, blant annet i D2, VG-helg, God morgen Norge og Godt.no.

Vigdis Rosenkilde er en kunnskapsrik og inspirerende formidler som holder mange kurs om kakao og sjokolade. Både fysiske i Oslo, og digitale slik at folk fra hele Norge kan delta.  Meld deg på hvis du vil lære masse om disse spennende fagene. Du kommer til å lære mange ting du ikke viste at du lurte på.

Våre produkter finner du i disse kategoriene
Basisvarer
BASISVARER
Sjokolade og søtsaker
Piura 40% Melkesjokolade m/Quinoa
98,00
1 stk (60 g)
1 633,33 kr/kg
Kiteni 70% Mørk Sjokolade
98,00
1 stk (60 g)
1 633,33 kr/kg
Echarate 70% Mørk Sjokolade
98,00
1 stk (60 g)
1 633,33 kr/kg
Quellouno 80% Mørk Sjokolade
98,00
1 stk (60 g)
1 633,33 kr/kg