Rygge Meieri er et lite ysteri som viderefører meierihistorien i de gamle tradisjonsrike lokalene ved Rygge stasjon. Rygge Meieri ble opprinnelig etablert i 1879 og var i aktiv drift fram til 1947. Det var først i 2020 et nytt meierieventyr startet, da vi flyttet inn i de ærverdige lokalene og gjenopptok de lokale meieritradisjonene.
Rygge Meieri er det eneste lokale meieriet i Østfold-regionen som produserer lokalmat på økologisk melk fra egen gård. Her ystes norske spesialoster for hånd og yoghurt lages på tradisjonsrik metode.
Alle meieriproduktene er laget av økologisk melk fra tradisjonsrike Bjølsund Gård. Her går alle dyr på beite i hele sommerhalvåret. Med strandbeite mot Kurefjorden i sør og mot Vansjø i nord, lever kuene gode liv og spiser økologisk fôr som dyrkes lokalt på gården. Slikt blir det god melk av!
Hele ysteprosessen foregår for hånd, alt fra skjæring, røring og snuing mens ostene modnes til de pakkes inn for hånd en og en. Hver eneste ost blir behandlet med ekte kjærlighet og håndverksglede. Dette er med på å gjøre hver ost unik og gi dem et rustikt kvalitetspreg. Vi kaller det kortreist lykke rett i ystekaret!
Rygge Meieri eies og drives av lokale ildsjeler som produserer bærekraftige oster av aller ypperste klasse. Med en kombinasjon av kvalitetshåndverk og gammel tradisjon står råvarene igjen som våre helter. Vi kan med hånden på hjertet si at vi elsker det vi driver med og det er nettopp derfor ostene våre smaker så inderlig godt!