Rosnes Urteproduksjon

Sande i Vestfold
Rosnes Urteproduksjon

Rosnes Produksjon holder til på Finstad gård i Sande i Vestfold. Finstad Gård ble lagt om til økologisk i 1987.

På Finstad er det 10.000 m2. med drivhus hvor det produseres økologiske krydderurter året rundt. Målet er å produsere de friskeste økologiske urtene med de beste smakene!

I et intervju med Agropub i 2018 forklarte Erik Rosnes om viktigheten av god jord, da han har utviklet jorden til krydderurtene selv.

-Det er ikke bare forskjell på jord, det er himmelvid forskjell på jord!

Rosnes har brukt mye tid på å utvikle sin egen blanding. Dessverre er det ikke godt nok miljø i Norge for å utvikle jordblandinger han er fornøyd med, derfor har han måtte bruke dansk kompetanse for å få nok kunnskap. Jordblandinga han nå har utvikla kommer fra Danmark. Vi produserer økologiske urteplanter som kan konkurrere med de konvensjonelle i pris. Dette er vi svært stolte av. Fasiten for å få gode krydderplanter i drivhuset er: Jord, gjødsel, klima og kontroll på skadegjørere.

– Det mener vi at vi har fått til her i drivhusa hos Rosnes Produksjon på gården Finstad.

Erik Rosnes understreker at det har tatt lang tid å få til. Han mener at uten spesialisering og engasjement i faget hadde det vært vanskelig. Han driver i tråd med reglene for økologisk produksjon og er opptatt av denne driftsformen. Men for Rosnes er det også avgjørende at det skal gå an å leve av bedrifta og levere varene i rett tid. Dette fungerer bra nå med et høyt volum, som gir lav pris, som igjen gir økt etterspørsel.

Våre produkter finner du i disse kategoriene
Frukt og grønnsaker
FRUKT OG GRØNNSAKER