Balholm har dype røtter på Vestlandet, hvor frukt- og ciderproduksjon har gått hånd i hånd i generasjoner. Gården ble etablert av Andreas Eitungjerde, som plantet frukthagen i 1922. På 90-tallet tok barnebarnet Åge over driften og startet Balholm og Ciderhuset, med et mål om å utnytte frukten på nye måter. Han forlot jobben som høgskolelektor for å bli en pioner innen økologisk fruktmost med produktet Gulleple, senere kjent som Balholm.
I over 20 år har Balholm arbeidet med eple- og bærmost, og de produserer nå rundt 300 000 liter årlig. Åge importerte cidereplesorter fra Normandie og Somerset, og de har utviklet seg til å gi cideren en kraftig og kompleks smak som minner om tanniner i vin og humle i øl. Med fokus på bærekraft, bruker Balholm hele frukten, inkludert skallet, i sine destillater.
Balholm er dedikert til å øke økologisk fruktproduksjon i Sogn og har vært med på å løfte nivået for økologisk fruktproduksjon i regionen. Dette gjør Sogn til landets ledende fruktregion med flest økologisk godkjente produsenter.