Not Found

Tåsen Microgreens

place Se i kart

Tåsen Microgreens er Norges ledende aktør innen dyrking av microgreens. Microgreens er en mellomting mellom spirer og krydderurter, der man klipper av den øverste delen av planten og man bruker den rå i matlaging. Microgreens gir en annen opplevelse enn krydderurter til tross for at man kan bruke de samme sortene i produksjon (eks. basilikum, koriander og persille). 

Kombinasjonen av høy fagkunnskap og ny teknologi gjør det mulig å dyrke planter innendørs. Ved hjelp av kunstig lys og smarte dyrkingssystemer produseres spennende mat som er både bærekraftig og kortreist. 

Historien om Tåsen Microgreens startet under bakken, i kjelleren sin på Tåsen. Bedriften er tuftet på ideen om å ta i bruk ellers ugunstige lokaler til matproduksjon, for det finnes mange lokaler som enten brukes til lite bærekraftige formål som parkering/lager, eller som faktisk står tomme. Lokaler som uansett har noe oppvarming, gir dermed gode dyrkningsvilkår når effektive lys-løsninger og vanningssystemer monteres. Å kunne kontrollere temperatur, lys og vanning gir mulighet for optimale dyrkningsforhold hver dag, hele året.

Til microgreensproduksjon høster man avlingen tidligere enn i vanlig krydderurtproduksjon, og dermed blir smaken, næringstettheten og utseendet forskjellig. I tillegg blir produksjonen svært effektiv. I denne tidlige utviklingen av planten er det påvist høyere innhold av vitaminer og antioksidanter, men den viktigste grunnen til å bruke microgreens er at de hever matopplevelsen, både gjennom utseendet og med spennende smaker. Tåsen Microgreens dyrker små versjoner av urtetyper, salater og flere kålsorter, både nordiske og asiatiske varianter.