Not Found

North Sea Salt

place Se i kart

Juryens begrunnelse: "Ikke alle produktene vi får inn til Det Norske Måltid passer som fot i hose i sin kategori. Det kan likevel være snakk om fantastiske produkter som fortjener heder og ære. Dommerne i de ulike juryene i år ble så begeistret for dette produktet at de valgte å gi det en egen pris, som vi har kalt «Juryens utvalgte». Prisvinneren er et svært delikat produkt, og representerer en tradisjon som ikke har blitt holdt i hevd i Norge i senere tid. Det er derfor svært gledelig at noen satser på en slik produksjon. Man kan kalle dette produktet både et «helt rent naturprodukt» og et produkt som viser norsk stedlighet på svært konkret vis."

NORTH SEA SALT WORKS er en familiebedrift lokalisert på øya Gossen i Møre og Romsdal. Her har vår familien levd i mange generasjoner. Deres mål er å gjenopplive norsk salttradisjon. I århundrer ble en av verdens viktigste mineraler – havsalt – produsert langs norskekysten. Ved å bygge på metoder brukt i Norge siden vikingtiden leverer North Sea Salt Works havsalt til folks bord med en enestående renhet og smak gjennom en 100% bærekraftig produksjonsprosess.

Saltet er laget av det kalde reine sjøvannet fra Saltsteinsleia. Ei lei som kommer inn fra det åpne hav og passerer vår fabrikkpå øya Gossen i Møre og Romsdal. Her i havgapet bruker vi kun fornybar energi i vår produksjon.Havsnø et håndhøstet 100% rent og naturlig saltmed havets gode mineraler uten tilsetningsstoffer.Det har en sterk og fin saltsmak som gjør at du kan bruke mindre salt på maten.

HAVSNØ er navnet vi har gitt våre håndhøstede sjøsaltflak av høyeste kvalitet. HAVSNØ er laget fra rent kaldt sjøvann fra Saltsteinsleia, ei lei inn fra det åpne havet som går rett forbi vår fabrikk her på Karlsholmen. Dette er salt fra Norskehavet.HAVSNØ er krystallisert sjøvann som gir hvite, flate og litt sprøe saltflak som inneholder over 30 mineraler fra det rene sjøvannet. Det er mineralene i saltet og prosessen det framstilles på som gjør at HAVSNØ er demonstrerbart forskjellig fra konkurrentene i utseende og smak. Smaken gjenspeiler norsk natur og hav med en kraftig saltsmak og en sprø og fin konsistens uten bitterhet.

Basisvarer