Not Found

Gårdsbutikken under Norefjell

Gårdene Bakken og Gåranplassen er to urtehager under Norefjell som driver urte-samarbeid og gårdsbutikk sammen.

Gårdsbutikken under Norefjell ligger 5 km nord for Noresund langs riksvei 7, på gården Gåranplassen. Der bor Ingvild, Asbjørn og Olav Arne. På gården er det både visningshage, urtefelt og grasproduksjon. I tillegg til urtene inneholder visningshagen et frodig utvalg av blomster. Det er en opplevelse å se når blomstringen er på sitt beste. Asbjørn har i en mannsalder smykket Veikåker Kapell og Olberg Kirke med blomter fra egen hage og an gleder gjerne besøkende med en nydelig blomsterkvast.

Gården har lange tradisjoner når det gjelder landhandleri. Det gamle landhandleriet ble nedlagt på 60-tallet men i 2000 startet Ingvild og naboen Hilde (Bakken Gård) med urtedyrking og gårdsbutikk. I Gårdsbutikken under Norefjell finner du gårdens egne urteblandinger, både te og krydder, og de har egenprodusert gelé, saft og syltetøy. Noen av dem er smaksatt med spennende urter. Du kan også finne økologiske kjøttprodukter fra Bakken Gård og et utvag av produkter fra de andre medlemmene i Eventyrsmak. 

Urtekrydder får du i blandinger til fisk, kjøtt pizza, smør, brød, grilling og suppe. Teblandingene er merket med Dugurdste, Eftaste, Myntete og Kosete. I tillegg får du blomsterte som dufter av sommer. Et populært produkt er pynteblomst. Den er flott som kakepynt. 

Urtene dyrkes økologisk, sammen med frukt og bær av flere slag. Urtekrydder finnes i blandinger til fisk, kjøtt, pizza, smør, brød, grill/ribbe og suppe. Teblandingene er merket med dugurdste, eftaste, myntete, kosete og blomsterte. Videre finnes det geleer smaksatt med urter; ripsgele med timian og eplegele både med mynte og med basilikum, i tillegg til solbær- og rognebærgele. Et populært produkt er pynteblomsten, som er flott som kakepynt. Det er tørkede økologiske blomsterbader i sterke farger - garantert fri for e-stoffer!