Not Found

Bondens Valg

place Se i kart

MER ENN PØLSER

Vår besetning av Gammel Norsk Sau og Norsk Kystgeit lever et godt liv på landet og i skjærgården mellom Tvedestrand og Risør. De beiter knopptang, lyng og urter i Raet Nasjonalpark, og holder enger, slåttemarker og gammelt kulturlandskap åpent rundt gårdene i innlandet.

Vår visjon er Mer enn pølser. Både rent faktisk – at vi selger flere produkter – men ikke minst fordi dette handler om så mye mer enn mat.

LYKKELIGE DYR

Vår påstand er at dyr hører hjemme der hvor gresset gror. Der er de på hjemmebane og kan selv velge fritt av sesongens ferskvarer. Dette gir smakfullt og friskt kjøtt, og ikke minst livskraftige, fornøyde og sunne dyr.

HÅNDVERK OG NATURLIGE RÅVARER

Våre pølser er kortreiste, rene og naturlige håndverkspølser laget på tradisjonelt vis. Pølsene er smakfulle og økologiske, med lam, svin og tare.

I alle våre pølser finner du tare. Tare tilfører umami, også kjent som vår femte smaksans. Umami gir et rikere og mer komplett smaksbilde. Ordet kommer fra japansk og betyr «velsmakende». Tare bidrar også til at saltinnholdet kan reduseres. Pølsene våre er tilsatt svin for saftighetens skyld. 

ENESTÅENDE PRODUKTER

Merverdien av dyreholdet er viktig. Å kunne bidra til å bevare blomsterenger, slåttemark, kystlynghei og andre sårbare naturtyper, er for oss noe av motivasjonen og drivkraften i det å holde på med sau og geit.

Ved å spise våre håndverkspølser, den saftige lammeskanken eller vårt spekelår, bidrar du også til å opprettholde biologisk mangfold, et åpent kulturlandskap og til bevaring av norske og sårbare dyreraser.