Som mange andre tenker du kanskje at «kjøtt er kjøtt»? Dette er ikke tilfellet, da kastrater som beiter i norsk utmark har andre næringsverdier, sporstoffer, og vitaminer kontra innefôret bås-okse. I tillegg er det store forskjeller i oksenes karbonavtrykk, avhengig av hvor de beiter, hva de spiser, og hvorvidt oksene er kastrater eller ikke.
Hos oss i Bumerka har vi fokus på klimavennlig kjøtt med høy kvalitet og gode næringsverdier. Derfor beiter våre produsenters dyr på ikke-dyrkbar utmark i Trollheimen, noe som sikrer klimanøytralitet, og god dyrehelse.
Kastrater gir en veldig mørt og marmorert kjøtt, samt større biffandel per dyr. Variasjonen blant mørheten i kjøttet er også mindre hos kastrater. I tillegg legger det til rette for god dyrehelse og lavt karbonavtrykk, da kastratene kan beite fritt i utmark. Kastratkjøttet vårt er også sunnere, ettersom at kastratene har gresset ute, og har dermed høyere omega 3 og vitamin - innhold sammenlignet med innefôrede bås-okser.
Våre produkter skal sikre den høyest mulige kvaliteten på norsk kjøtt, samtidig som det er produsert på en bærekraftig måte. Vi verdsetter bra kjøtt, og brenner for å gjøre dette mer tilgjengelig for kunder i hele landet.