Not Found

Weingut Pflüger

Weingut Pflüger

Alexander Pflüger er tredjegenerasjons vinmaker, og han tok over etter faren sin i 2010. Weingut Pflüger er en av pionerene i Pfalz når det gjelder økologisk jordbruk. De la om tidlig på åttitallet, og ble sertifiserte fra og med 1989-årgangen. Utover 2000-tallet tok de det hele et steg videre, og la om til biodynamisk drift. Eiendommen ble sertifisert som biodynamisk i 2007.

Da Alex tok over driften av familiegården bestemte han seg raskt for å satse på eksportmarkedet. Faren, og bestefaren før det, hadde bare laget vin for det tyske markedet. Ni år senere utgjør eksporten 50 prosent av volumet, og 35 prosent av dette igjen går til Norge.

Alexander eier 30 ha med vinmarker, og leier ytterligere 15 ha. Flere av disse vinmarkene er såkalte Erste Lage og Grosse Lage (henholdsvis Premier Cru og Grand Cru, sammenliknet med det franske systemet). De to vinene vi starter med nå, Michelsberg og Herrenberg, tilhører klassifikasjonen Grosse Lage.

Michelsberg er en bratt og sørvendt vinmark, med et jordsmonn bestående av den gule og røde sandsteinen som er typisk for området. Michelsberg nyter godt av sola gjennom hele dagen, og om natten kommer sval luft fra skogen i nærheten inn og kjøler ned druene, noe som bidrar til en saktere modning og dermed en kjøligere fruktkarakter i den ferdige vinen. Typiske aromaer er grønne epler, lime og hvite blomster.

Herrenberg ligger ved siden av Michelsberg, men sørvestvendt. Jordsmonnet her består i tillegg til sandstein av kalk og skifer. Denne vinmarken ser ut som et amfi, og holder derfor godt på varmen fra sola gjennom natta. Dette fører til høyere modning på druene, og en noe mer varmere fruktkarakter, som gule stenfrukter, urter og sitron.

For mer informasjon om de enkelte viner:

https://www.vinmonopolet.no/Land/Tyskland/Pflüger-Buntsandstein-Riesling-trocken-2018/p/2865801