Not Found

Sansegården Olavsbråten

På Sansegården Olavsbråten lever en liten gjeng firbeinte og tobeinte. Gården er drevet økologisk av Veslemøy og Bjørnstjerne Olavsbråten – to unge bønder som begge er utdannet økologiske agronomer på Sogn jord-/ hagebrukskule i Aurland. Heldigvis for dem begge hadde Veslemøy odel på hjemgården hvor de fikk mulighet til å bli 6.generasjon gårdbrukere. Gården er plassert med utsikt mot Norefjell og ved inngangen til Hallingdal.

Hovedsakelig drives gården på melkeproduksjon, her drives et lite gårdsysteri som foredler meieriprodukter - helst upasteurisert. På Sansegården benyttes utmark- skog og fjell, så langt det lar seg gjøre. Om sommeren er det mye dyr på gården, om vinteren noe mindre. Om sommeren har dyra rikelig med beite tilgjengelig på familens seter på Norefjell. På gården er det griser, høner, geiter, kyr, katter og en hest.

Tanken er at alle dyra skal ha en grunn for å være der, ikke bare fordi det skal produseres kjøtt. Griser vender jord og graver- og de spiser rester etter oste-/grønnsaks-/potetproduksjon, geiter rydder småkratt og skogsbeiter, kyra spiser mat på fjellbeite og i skogen, kattene fanger mus og hesten er med på arbeidet som skjer på gården.

Dyra på gården har mulighet til å være ute hele året, og det benyttes konsentrert kalving- det vil si at alle kuene får en sammenhengende periode på vinteren der de kan bygge seg opp til en ny sesong. De får så godt som ingenting importert kraftfor, heller norsk økologisk korn og erter.

Kuene er av rasene dølafe, en norsk tradisjonsrase og jerseyfe som gir unik melk med tanke på kvalitet. Av denne flotte melken produseres gårdens egne melk og meieriprodukter på ysteriet. I tillegg selges eget storfe, kalv, svin og geitekjøtt når dette er tilgjengelig. Alle produktene Sansegården Olavsbråten er Debio-godkjente håndverksprodukter med fokus på topp kvalitet og dyras velferd.

Kjøtt og fugl


250 g Kraftbein av storfe
Kr. 16,25
1 pk (250 g)
65,00
kr/kg
1,3 kg Kraftbein av svin
Kr. 78,00
1 pk (1,3 kg)
60,00
kr/kg