Not Found

Sørkedalen Grønt

På Solbakken-Åsli i Sørkedalen har folk vært selvforsynt med grønnsaker i flere ti-år, og i senere år har litt yngre krefter så smått begynt å produsere for salg i liten skala - først og fremst grønnkål - med fantastisk hyggelig respons på både smak og konsistens. De har levert til en håndfull butikker i Oslo som selger ren mat, samt enkelte restauranter og juicere. Om du tilfeldigvis har hørt noen snakke om “grønnkål fra Sørkedalen”, ja så er det denne grønnkålen de snakker om...

På gården har de også forsøkt seg på flere sorter som rødbete, mais og jordskokk med gode resultater, og vil i 2019 dyrke større kvantum av disse - slik at kunder på Dyrket.no kan få flere super-kortreiste grønnsaker fra Oslo. 

De spirer alle plantene selv i eget drivhus før de settes ut i slutten av mai, når temperaturen tillater det. Grønnkålsesongen varer helt til den er dekket av snø. Jorda i Sørkedalen er god og næringsrik, så alt dyrkes 100% naturlig og rent. De høster dessuten samme dag som vi leverer hjem på døra, så ferskere og mer kortreist blir det faktisk ikke!