Not Found

Mimi - Arctic Mustard

Signaturprodukt til Arctic Mustard er Mimi sennepssaus, basert på deres mors oppskrift. Sennepssausen er laget etter originaloppskriften til Bjørg-Julie «Mimi» Nestvold. På gårdsbua i Verdal har hun produsert og solgt hjemmelaget sennepssaus i mange tiår. Sennepssausen er blitt så berømt og etterspurt, at gårdsproduksjon ikke lenger er nok for å mette markedet. Neste generasjon viderefører Mimis hemmelige oppskrift ved å produsere sennepssausen i Beiarn i Nordland. Selv om Mimi ikke lenger sitter på gårdsbua og lager sennepssausen, kan du være trygg på at smaken er like god som den gang.

Laget av en dedikert og entusiastisk familie siden 1950:

  • Inga Emelie Hoel Woll (mormor til dagens ansatte) utviklet sin sennepssaus. Hennes datter Bjørg Julie (Mimi), husker at de alltid hadde hjemmelaget sennepssaus i sin oppvekst. 
  • Oppstart av sennepssauseventyret startet i 1994. Bjørg Julie og Kjell Johan Nestvold, var gårdbrukere i Verdal. Gårdsbutikken «Gårdsbua» blir etablert. Mimis bror, Henrik, spør om han kan sette inn sin rakfisk på Gårdsbua. Kjell utfordrer Bjørg til å lage sin mors sennepssaus som passer flott til rakfisken. Hun lager 6 glass – men har liten tro på salg. De første kundene som henter rakfisk kjøper sennepssausen!
  • I 1995 tar Bjørg og Kjell Johan og bygger egnet og godkjent kjøkken på gården. Produksjonsvolumet økes. De står selv for produksjonen og for salg, samt produktutvikling. De starter opp spekematproduksjon og sylteproduksjon. Ved å ha hjemmelaget spekemat, sylte laget på gammeldags måte, kommer sennepssausen veldig til sin rett.
  • Ved etablering av Bondens Marked i 2003 er Kjell J. Nestvold med. På Bondens Marked står Bjørg Julie og Kjell Johan på stand for å selge sin lokal-produsert mat: Spekemat, sylte, grønnsaker og mors etterspurte Sennepssaus. Etterspørselen etter gårdens produkter øker og de må leie inn arbeidskraft for å få produsert nok. 
  • 2007: Ny epoke i nye omgivelser. Bjørg og Kjell Johan selger gården til sin eldste sønn, og avslutter dermed Gårdsbua og all matproduksjon – bortsett fra sennepssausen! Når de produserer er det 4-5 damer (søskenbarn og venner) som er faste hjelpere. De leverer sennepssaus til mange lokalmatbutikker i Trøndelag, på Helgeland og fiskebutikker i Bodø og Stavanger.
  • I 2014 vil Bjørg Julie, i en alder av 78 år, pensjonere seg – hun ønsker at noen skal ta over sennepssausen. Det er 3 søsken bosatt i Bodø: Karsten Johan, Torunn Kristin og Guri Bergliot. Sammen med sine ektefeller Ann-Hilde, Harald og Trond etablerer de firmaet Arctic Mustard AS og skal videreføre eventyret mor og far har hatt, og utvikle det til sitt eget eventyr!
  • I en lengre periode går alle i lære hos "Mor Mimi". Hun viser hvordan hun planlegger arbeidet, hvordan sennepssausen produseres, hvordan arbeidslinjen er, distribusjon, avtaler og økonomi.
  • De neste årene utvikles flere produkter, blant annet havsennepen: "Mimi Havsennep” hvor tang er en viktig bestanddel. Den vant prisen for "Årets Matprodukt 2016" på Dyrskun. Den gode sennepssaus smaken er der – men tilsetning av tang gir sausen en ny dimensjon. Mennesket oppfatter 5 forskjellige ”grunnsmaker”; søtt, salt, surt, bittert og umami. Tidligere har man hatt 4 ”grunnsmaker” i sennepssausen, men ved å bruke tang i sennepssausen får den også tilsatt umami. 
  • 2016: Salget øker og Hurtigruta tar inn Mimis sennep i sitt sortiment i restaurantene på de 11 båtene. 
  • 2017: Produktene lanseres på Dyrket.no 

 

Basisvarer


Nordlyssennep
place Produsert i Norge
Nordlyssennep
Mimi - Arctic Mustard
Kr. 88,55
1 glass (195 ml)
454,10
kr/l