Not Found

Møystad Gård

place Se i kart

Møystad Gård drives av Amund og Katrine Aalstad. De bor der sammen med sine tre barn Amalie, Haakon og Herman. Amund og Katrine driver økologisk matproduksjon etter filosofien ” godt for jorden, godt for mennesket”. De produserer grønnsaker, urter, frukt, bær, korn og gras, og holder høner, ku og gris. På Møystad er du invitert til å ta del i matopplevelser både til bords og ute på gården. Å formidle kunnskap og glede ved det å produsere egen mat er deres lidenskap. På kjøkkenet tilberedes økologiske retter basert på egne råvarer, og råvarer fra andre økoprodusenter i Innlandet.

Amund og Katrine ønsker å bære videre forsøkshistorien på Møystad ved å prøve ut og utvikle nye og mer bærekraftige økologiske dyrkningsmetoder. De er inspirert av permakultur som dyrkningsmetode, og vil være med å legge til rette for at flere skal kunne produser sin egen mat:

Mat ivaretar flere funksjoner enn å gjøre oss mette. Mat bringer familier og mennesker sammen. Mat er vår kultur og historie, og uansett hvor vi kommer fra kan vi alltid dele våre oppskrifter. Mat er lyst, nytelse og kjærlighet. Hva vi spiser er avgjørende for vår egen helse, for hvordan husdyra våre har det, om antibiotika framdels vil være i stand til å kurere bakterielle sykdommer, hva som skjer med regnskogene, hvor mye klimagasser vi slipper ut, om biene overlever, og mye mer. Hvordan kan vi da overlate hva vi spiser til matvarekjedene og spise frossen pizza til middag?

På Møystad Gård får husdyrene leve i naturlige omgivelser med mat fra egen gård. Amund og Katrine mener dette oppleves i smaken av råvarene, mer naturlig sødme og intensitet, og mindre behov for tilsatt sukker og salt. De deler en lidenskap for perfekte smaks-kombinasjoner, og for hva de kan gjøre med de smakene som er rett uten for døra.