Not Found

La Piersante

La Piersante er ren glede for fersk pasta i alle sine former. De startet opp som en liten familiebedrift på Søndre Seter Gård i Østfold i 2018. La Piersante har en portefølje av pasta bestående av Spagetthi alla chitarra, tagliatelle, pappardelle, lasagne, casserecce, piersantine, sedanini, pipe rigate. Alle pastatypene er håndlagde etter italienske tradisjoner og inneholder kun egg og durumhvete, ingen tilsetningsstoffer.

La Piersante er pikenavnet til min italienske mormor. Da hun på 1950-tallet flyttet til Roma fra en liten fjellandsby søkte hun lykken og fant morfar. Hun var en driftig dame med en stor lidenskap for tradisjonell matlaging. Jeg husker at mormor kun lagde kylling med poteter og fersk pasta, til min fornøyelse. Det var det hun kunne best. Pastaen var selvfølgelig den som imponerte meg mest. På noen få minutter kunne hun ved hjelp av kjevla trylle frem gode tagliatelle eller gnocchi. Mormor har inspirert meg til å bevare de enkle men rike tradisjonene jeg vokste opp med som barn.