Not Found

Ek Gårdskjøkken

Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad har drevet jordbruk og hatt dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå drives gården av Lars Erik Ek og foreldrene, Ingrid og Joar. På Gjølberg gård har det blitt dyrket gulrøtter, poteter, kål, purre og mange andre grønnsaker helt siden 1950- tallet, og idag har de omlag 100 mål med rosenkål.

På gården har de 15 000 verpehøns som de tar seg av, og mange av eggene går til gårdskjøkkenet, som sto klart i 2001. På kjøkkenet skapes ferske egg og andre råvarer, om til hjemmelagde desserter og sauser. Ek Gårdskjøkken har mottatt nasjonale priser og hederlig omtale for flere av produktene sine. Dyrevelferd er en sentral verdi på gården, hønene har derfor god plass og mulighet til å være både ute og inne. Eggene er ikke økologisk-merket da hønene ikke får økologisk fór, siden det er mangel på dette i Norge ønsker de heller å bruke lokalprodusert fór.