Not Found

Eimealt

place Se i kart

Heidi og May Tone som er drivkreftene bak Eimealt som lager kombucha, surkål og kimchi i ulike varianter og smaker som varierer etter årstidene. Eimealt er et fermenteringsverksted i Stavanger som brygger kombucha og lager tradisjonelt melkesyregjærede og upasteuriserte grønnsaker. Eimealt er et gammelt slanguttrykk fra Stavanger sine en gang utallige pølsebuer. Bestilte du «ei me’ alt» fikk du gjerne ei godt grilla pølse med både lompe og brød, sennep og ketsjup, løk og rekesalat. Heidi og May Tone elsker uttrykket mye mer enn matretten, og synes det passer perfekt for visjonen om samspill og balanse mellom ernæring og smak, eller sunt og godt om du vil.

Siden 2013 har de langsomt bygget opp en kommersiell virksomhet ved siden av hjemmeproduksjonen. De har nå et lite kombuchabryggeri og et fermenteringskjøkken i Stavanger Øst, sammen med blant andre Stavanger Ysteri som lager upasteuriserte oster av økologisk melk. Prinsippet har de beholdt; det de serverer skal gjøre godt for de som spiser det, og det skal smake så godt at det faktisk blir spist. De leker fortsatt, og blander tradisjon med inspirasjon, lokale råvarer med verdenskjøkkenets, og har i tillegg til et fast sortiment også sesongprodukter basert på årstider og tilgjengelighet.

Kombuchabryggeriet er hjertebarnet og de mener det virkelig er sant at man blir avhengig av kombucha. De brygger i små bryggekar, og har ennå ingen maskiner i produksjonen. Både menn, barn og gode venner har bidratt med hjelp når til og med etikettene limes for hånd. Siden vi bruker plantasjeproduktene te og sukker som basis i produksjonen har vi fra begynnelsen valgt at de skal være økologiske. Eimealt kombucha er i prosess med å bli sertifisert økologisk og få Debio-merking.

Kombucha, kimchi og sauerkraut erobrer stadig flere kjøkkenbenker og spisesteder, og mat forventes i stadig større grad å ha høy kvalitet både på råvarer, smak og næringsinnhold. Melkesyregjæring gir naturlig holdbarhet, moden smak, gjør næringsstoffene i råvarene lettere tilgjengelig og tilfører store mengder probiotiske bakterier. Kombucha er en frisk og lett sprudlende tedrikk med røtter i Asia. Lavt sukkerinnhold, organiske syrer, probiotika og god smak har gjort at populariteten de siste årene har økt formidabelt. Eimealt kombucha passer like godt som leskedrikk som alkoholfri drikke til et godt måltid. Sauerkraut i ulike varianter er tradisjon overalt. Eimealt lager tradisjonelle smaksvarianter som koreansk kimchi og curtido fra El Salvador, og eksperimenterer med nye smaksvarianter