Not Found

Duga

Duga byggkorn- en ny generasjon matbygg. Det unike byggkornet har en mild smak og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan.

Norsk Matbygg SA ble etablert i 2011 som et resultat av et forprosjekt utført av Det Kongelige Selskap for Norges Vel og Fylkesmannens Landbruksavdeling i Østfold. Forprosjektet hadde som mål å finne frem til kulturplanter som ut fra tradisjon, klimatiske forhold, kunnskap og erfaring kunne bidra til økt matproduksjon i fylket og ville ha muligheter for videreutvikling til nye forretningsområder. I dag er fremskaffelse av nye byggsorter spesielt foredlet frem til menneskekonsum med tanke på næringsinnhold, positive helseeffekter og smak, det bærende elementet for Norsk Matbyggs virksomhet.

Norsk Matbygg SA ønsker gjennom innovasjonsprosjektet for å skape merverdi for norskdyrket bygg gjennom hele verdikjeden. Dette gjøres ved å finne riktig sort, rett dyrking, via mølleteknologi og markedstilpassede produkter frem til forbruker. Tanken bak prosjektet er å snu en trend, hvor matproduksjon i Norge går ned, samt at matforsyningen vår blir stadig mer sårbar. Engasjerte bønder i Østfold er involvert i hele verdikjeden. Prosjektet skal øke tilgangen av de beste sortene av norskprodusert bygg til mat og bidra positivt til bærekraftig utvikling og nasjonal folkehelse. Prosjektet er delvis finansiert av Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge.

Produktene presenteres gjennom merkevaren DUGA.

DUGA er ”å vite hvordan” på gammelnorsk, men også strekke til, være nok. DUGA er utledet av ordet ”dugurd” som på nynorsk og dialekt betyr et mellommåltid som ble holdt på formiddagen, mellom frokost og middag. DUGA forteller med andre ord om en råvare som er tilstrekkelig rik på næring, troverdig, helsefremmende og ikke minst bruksvennlig.

Basisvarer


Duga byggflak i flowpack
Duga byggflak i flowpack
Duga
place Produsert i Norge
Kr. 19,57
1 pose (250 g)
78,28
kr/kg
Duga hele korn i flowpack
Duga hele byggkorn
Duga
place Produsert i Norge
Kr. 19,57
1 pose (250 g)
78,28
kr/kg