Not Found

Den Gode Baker

place Se i kart

Den Gode Baker startet i liten skala på bakrommet i Den Gode Landhandel i Sandefjord. Kim Christoffersen, tidligere fabrikkbløtekakebaker fra Danmark, hadde fått nok av halvfabrikater og tilsetningsstoffer, han hadde stiftet bekjentskap med økologisk produksjon på Camphill-landsbyen Vidaråsen og hadde klare idéer om hva bakerhåndverket faktisk dreide seg om.

I dag har Den Gode Baker 17 ansatte i eget bakeri, steker ferske brød, kaker og pizza seks ganger i uken og er en av Norges største leverandører av økologiske bakevarer.

De bruker den tiden det tar, stresser aldri deigen, steker helt ferdig og pakker når temperaturen er den rette. Brødene ser kanskje ikke alltid perfekte ut, men når maten er klar er de stolte av å kunne tilby noe de mer enn gjerne spiser selv.

Kim og kollegaene er også eksperter på spelt, og mange av produktene er basert på dette unike kornet. Alt mel i produksjonen er ferskmalt, og Den Gode Baker bruker lokale leverandører og samarbeidspartnere der det er mulig.

Den Gode Baker bruker Grandevann i stedet for vanlig vann. Det innebærer at vannet system der vanlig kranvann passerer en lukket beholder med informasjonsvann for å endre vannets indre struktur, som mange mener tilfører vannet helsefremmende egenskaper. 

Den Gode baker kverner sitt eget korn og baker kun med nykvernet mel. Det fordi de mener at nykvernet mel kan sammenlignes med nykvernet kaffe - det er best med en gang det er malt. På samme måte som kaffebønner som males til nykvernet kaffe mister aroma og smak etter hvert, mener Den Gode Baker at det samme gjelder melet - i tillegg til at næringsinnholdet er på sitt høyeste når det er nykvernet.