Not Found

Den Blinde Ku

Eventyret om Den blinde Ku begynte da Inger Rosenfeld fikk ei halvblind ku i 50-årsgave, lærte seg å yste og bygde et lite meieri. Ostene ble først prøvd ut i Frankrike hvor de ble svært godt mottatt. Siden har de funnet veien til kresne ganer både i Norge, USA og andre land.

Ostene produseres av fersk, økologisk kumelk. For å fjerne uønskede bakterier i melken blir den pasteurisert (dvs. varmet opp til 63 grader i 30 minutter). Melken kjøles så ned igjen, og Inger tilsetter "gode" melkesyrebakterier. Så helles noen dråper løype i melken. Det brukes bare mikrobiell løype. Dette betyr at all ost fra Den blinde Ku kan spises av alle som vil unngå produkter laget av animalsk løype: muslimer (halal), jøder (Kosher) og vegetarianere. Løypen gjør at melken koagulerer, slik at ostemassen kan skilles fra mysen.

Den Blinde Ku har vunnet flere utmerkelser for sine oster og er viden kjent for å lage skikkelig håndverksost av topp kvalitet. 

Meieri


Nøkkelost (gul voks)
place Produsert i Norge
Nøkkelost
Den Blinde Ku
Kr. 97,58
1 stk (280 g)
348,50
kr/kg