Not Found

Castillo de Canena

Castillo de Canena er en familiebedrift i Spania som har tatt navn etter familiens slott som ligger i åsene i byen Canena, i Jaén-provins/regionen Andalucía. Deres olivenproduserende historie går tilbake til 1780.

Castillo de Canena ligger i de frodige omgivelsene til elven Guadalquivir. I 3000 år har olivenolje spilt en ledende rolle i kulturen og økonomien, med Jaén sittende i sentrum. Det er her deres familiedrevne oliventrær dekker det vakre kuperte landbruket, og hvor de høster oliven for å produsere deres høyeste kvalitet ekstra jomfruolivenolje av Picual- og Arbequina-oliven.Familien arbeider daglig med å oppnå perfeksjon, noe som gjør teamet sterkere. Det er deres motivasjon til å velge det perfekte øyeblikket, og finne små forbedringer for hvert trinn i prosessen.

Canena-slottet ble bygget av araberne på stedet for et romersk bosetning. Den ble omgjort til en festning for Calatrava-ordren under Reconquista og tjente denne hensikten til den ble anskaffet i 1538 av en av Charles V sine menn. Han forvandlet slottet til et palass hvor keiseren selv bodde. Slottet ble erklært en nasjonalmonument i 1931 og senere restaurert og bevart av familien som nå bor der. Besøkende er velkommen hele året på utvalgte ukedager.