Not Found

Byspire

Byspire holder til på Økern i Oslo og produserer ferske urter og grønnsaker ved hjelp av nyskapende hydroponisk teknologi.

¨Byspire om Byspire:

Norge importerer i dag hele 70% av all frukt og grønnsaker vi konsumerer. Byspire ønsker å redusere dette ved å produsere lokal mat, på en så arealeffektiv og bærekraftig måte som mulig. Dette vil vi oppnå ved å benytte oss av nyskapende teknologi og kunnskap - til å modernisere produksjonen av urter, salater og andre grønnsaker. Vår visjon er å optimalisere ressursbruken rundt oss, for å kunne bidra til en bærekraftig fremtid!

BySpire benytter seg av hydroponisk dyrking. Det betyr at planterøttene hele tiden er i direkte kontakt med sirkulerende vann, oksygen og næring, og trenger derfor ikke jord - som i tradisjonelle systemer. Næringsstoffene vil på denne måten være mye mer tilgjengelig for plantene, som igjen betyr sunnere og friskere planter. Vi tilsetter og legger til rette for et rikt biologisk mangfold, hvor mikroorganismer og bakterier jobber sammen i symbiose med plantene.¨

Hvorfor spise hydroponisk?

 - Produksjonen er selve definisjonen av kortreist; Byspires urter og grønnasker dyrkes i Oslo.

 - Hydroponisk dyrking bruker 90% mindre vann og 85 % mindre areal enn tradisjonelt landbruk, det belaster dermed miljøet og vannreserverene betraktelig mindre og utnytter urbane miljøer til dyrking av friske grønnsaker.

 - Siden produksjonen er kontrollert er det ingen behov for sprøytemidler og grønsakene man spiser er fullstedig fri for giftstoffer. 

 - Sesongen varer hele året! Ved bruk av topp moderne led lys i kontrollerte miljøer vokser urter og grønnsaker like godt vinter, vår, sommer eller høst. 

Frukt og grønnsaker


bys-bladpersille
place Produsert i Norge
Bladpersille
Byspire
Kr. 25,88
1 pk (30 g)
862,67
kr/kg
bys-thaibasilikum
place Produsert i Norge
Thaibasilikum
Byspire
Kr. 25,88
1 pk (30 g)
862,67
kr/kg